Dane Train ruller videre, mens Young Driver AMR holder pitstop

20.02.2017 - GTE

Når sæsonen for FIA World Endurance Championship (WEC) 2017 begynder til påske på Silverstone, vil den populære "Dane Train"-Aston Martin Vantage GTE forsvare sin titel som verdensmester i GTO-Pro-klassen, men med en lille ændring. Mens bilen fortsætter i FIA WEC med Aston Martin Racing, kører Young Driver AMR, holdet bag #95, i pitten i 2017. Siden 2010 har Young Driver AMR kørt i racerbiler fra Aston Martin til forskellige mesterskaber og sikrede sig 16 sejre og to verdensmesterskabstitler i 90 løb.
 
"Vores kendte og hurtige Aston Martin Vantage GTE fortsætter i FIA World Endurance Championship med Aston Martin Racing, men Young Driver AMR tager et sabbatår", fortæller Jan Struve fra Young Driver AMR. "Siden 2010 har vi deltaget med Aston Martin på de højeste niveauer af GT-mesterskaberne. Eftersom Aston Martin Racing fortsætter sikkert med vores bil i FIA WEC 2017, og vores danske vindere af verdensmesterskaberne Marco Sørensen og Nicki Thiim begge vender tilbage sammen med dem, føler vi det er blevet tid til en pause. Jeg vil fortsætte med at deltage i udvalgte runder af FIA WEC i år, men træder i denne sæson ud af en ledende rolle. Tak til alle, der har været involveret i Young Driver-projektet indtil nu, alle kørerne, ingeniørerne, mekanikerne, alle fansene, der har stået bag os, og alle andre, der har gjort denne succeshistorie til virkelighed. Der skal rettes en helt særlig tak til Aston Martin Racing for deres formidable støtte i løbet af de sidste syv sæsoner."
 
Siden 2010 har Young Driver AMR deltaget med GT1-, GT3- og GTE-versioner af racerbiler fra Aston Martin til FIA GT1 World Championship, ADAC GT Masters og siden 2013 til FIA World Endurance Championship. Til de betydningsfulde præstationer hører sejrene til verdensmesterskaberne i GTE-Am- og GTE-Pro-klassen i FIA WEC i 2014 og 2016, og holdet vandt også deres klasse i 24-timers løbet Le Mans i 2014.