Racerkørere

.: Tilbage til oversigt over racerkørere :.

Marco Sørensen

I en alder af 3 år startede Marco Sørensen sin første gokart. Siden da skabte Marco havde succes gennem karting-årene og videre indenfor adskillige Formelklasser. I 2009 blev det unge talent headhuntet af det daværende Renualt F1 management og skrev kort efter under på kontrakten som Formel 1 udviklingskører. Det daværende unge Formel talent var dermed underlagt programmet som skulle sikre et sæde i Formel 1 indenfor fem år. Marco Sørensen startede ud med en sæson og succes i Formula Renault 2,0 Euro Series. Af økonomiske årsager lukkede Renault F1 deres udviklingensprogram i slutningen af 2009 og Marco Sørensen stod atter uden økonomisk bagland eller et sikkert sæde i 2010.

Uden finansiel opbakningen var det mod alle odds at Sørensen kunne gribe chancen efter syv måneders pause, da han i sensommeren 2010 fik tilbudt et enkelt løb i den tyske Formel 3 serie hos et mindre team. I kraftigt regnvejr satte Sørensen bilen på pole position og vandt efterfølgende løbet med et stort forspring. Den stærke indsats gav pote og sikrede sædet hos et mindre team i den tyske Formel 3 Serie 2011. Her blev det til en andenplads i det samlede mesterskab. Marco Sørensens præstation i en underudviklet bil gik ikke ubemærket hen. I 2012 skrev den talentfulde dansker under på kontrakten som udviklingskører, denne gang i samarbejde med Lotus F1. Kontrakten sikrede Sørensen et sæde i Formel 1-rugeklassen, Formula Renault 3,5 World Series, hvor han opnåede adskillige pole positionens, podieplaceringer og sejre.

Manglen på sponsorer forhindrende det danske talent i at tage det videre skridt til Formel 1. 2014 sæsonen blev derfor en sæson med store udfordringer både på -og udenfor banen, da han i løbet af sæsonen måtte skifte fra Formula Renault 3,5 World Series til den tilsvarende GP2 klasse. På trods af at Marco Sørensen måtte nøjes med et team som lå udenfor toppen, lykkedes det alligevel at sejre ved det Russiske løb i Sochi.

I 2015 deltager Marco Sørensen I GP2 ved det anerkendte Carlin team. Med et veludviklet og erfarent hold i ryggen stræber det danske talent efter det samlede mesterskab. Som kører er Marco Sørensen er kendt for sin stabilitet, hurtighed og evne til at give præcis feedback til ingeniørerne.